Materiaalit

Kaikki tällä sivulla oleva materiaali on vapaasti ja maksutta koulujen käytössä. Olisimme kiitollisia, jos materiaalia käytettyäsi antaisit palautetta.

Olympiaurheilija Mika Poutalan päivänavaukset yläkouluihin

Mika Poutala käsittelee maaliskuun lopulla 2020 pitämässään päivänavauksessa pelon ja toivon suhdetta ja rohkaisee korona-epidemian keskellä, että yhdessä me selvitään.

Toisessa päivänavauksessa Mika haastaa kuuntelijoita hyödyntämään Korona-epidemiasta syntyneen ylimääräisen vapaan lukemalla kirjoja ja opiskelemalla uusia asioita.

Kasvata kiitollisuutta - Kevään 2020 etäopiskelumateriaali!

Kevään etäopiskelumateriaalin aiheena on kiitollisuus. Elämme keskellä poikkeuksellista ja ehkä turhauttavaa aikaa, mutta kiitollinen sydän kantaa. Materiaalipaketit ovat suunnattu erikseen ylä- ja alakouluille. Video-, ääni- ja tehtävämateriaali on vapaasti koulujen käytettävissä.

Oppitunnin esite – Kiitollisuus | Yläkoulu

Pirkanmaan koulupastori Henna Orava kertoo videolla siitä, mitä kiitollisuus on. Samassa videossa äänen saavat neljä nuorta, jotka kertovat, mistä asioista elämässä he ovat kiitollisia.

Tästä katsomaan.

Keski-Suomen koulupastori Riksu Siltala kertoo aiheesta lyhyesti lisää kristinuskon näkökulmasta.

Tästä katsomaan.

Tässä vielä tehtäviä aiheeseen liittyen:

Kiitollisuustehtävä
Äidinkielen tehtävä
Kiitollisuuspäiväkirja
Kiitollisuustesti

Pohjanmaan koulupastori Toni Kivistö antaa esimerkin siitä, miten kiitollisuuspäiväkirjan tekemisen voi toteuttaa videon muodossa.

Kiitollisuusvideopäiväkirja

Teemu Kaski - Tyrmäyksestä uuteen nousuun

Yläkoululaisille suunnatulla videotunnilla 90-luvun Suomen mestarinyrkkeilijä Teemu Kaski kertoo elämästään, urheilutaustastaan, ongelmistaan ja niistä nousemisesta kohti unelmiaan.

Oppitunnin esite

7 pointtia helluntailaisuudesta

Mitä helluntailaisuus on? Keräsimme seitsemän pointtia helluntailaisuudesta ja siitä, miten se Suomessa ja maailmalla ilmenee. Video on vapaasti koulujen ja seurakuntien hyödynnettävissä.
 
Videota olleet tekemässä tavalliset seurakuntanuoret ja nuoret aikuiset. Videon on tilannut Helluntaiseurakuntien Koulupalvelu ja sen tuottamiseen on osallistunut myös IK-opisto ja Suomen Helluntaikirkko.
 
 

Fidan globaalikasvatus

Fidan globaalikasvatus varustaa vapaaehtoisia, opettajia ja seurakuntia aktiiviseen maailmankansalaisuuteen kasvattamisessa.

Fidan lautapelit käsittelevät ilmastonmuutosta sekä koulutuksen haasteita ja merkitystä osallistavin keinoin.

Kouluvierailijat ovat koulutettuja ammattilaisia, jotka mielellään tulevat myös sinun koulullesi pitämään teemapäivän tai tunnin. E-materiaalit sisältävät valmiita osallistavia harjoituksia sekä infopaketteja eri teemoista.

Materiaalit on tuotettu Ulkoministeriön tuella. Globaalikasvatushanke on osa Fidan kehitysyhteistyöohjelmaa.

Vuonna 2018 Fida ja Koulupalvelu pitivät globaaleja teemoja yllä 152 koulussa kymmenessä maakunnassa. Yleisarvosana opettajilta oli 3,7/4 ja oppilailta 3,4/4.

“Opin että maailmalla ei ole kaikki hyvin, mutta siihen voi vaikuttaa. Lisäksi opin lasten oikeuksista ja uuden kivan pelin.”
– Oppilaan palaute Pirkanmaalta

“Ajankohtainen aihe tasa-arvosta ja toisen huomioon ottamisesta myös suomalaisessa yhteiskunnassa.”
– Opettajan palaute Satakunnasta

E-materiaalit ja lisätietoa löytyy täältä.
Lisätietoja: globaalikasvatus@fida.fi

100% on nuorille suunnattu lehti, jossa nuoret kertovat omia kokemuksiaan uskosta. Lehti on suunniteltu yhteiskristillisessä hengessä eri kirkkokuntien ja herätysliikkeiden käyttöön. Lehti sopii erinomaisesti jaettavaksi tai käytettäväksi oheismateriaalina niin kouluissa kuin leireilläkin. Lisätietoa: 100prosenttia.fi
Jees on alakouluikäisten oma lehti. Lehti tarjoaa runsaasti toimintaa ja lasta kiinnostavaa asiaa esimerkiksi luonnosta, tieteestä ja harrastuksista.Lehden jakamisesta voi sopia joko alueellisen koulutyöntekijän tai paikallisen helluntaiseurakunnan kanssa.

Vuonna 1928 perustettu Jees-lehti on suunnattu alakouluikäisille lapsille. Lehti sitoutuu kristillisiin arvoihin ja tukee lapsen kasvua tuoden esille perusetiikkaa lapsen tasoisesti. Lehti opettaa myönteisiä ja rakentavia elämän perusasioita sekä ohjaa lasta oikeisiin valintoihin. Jees-lehti ilmestyy kymmenen kertaa vuodessa ja sen kustantaja on Aikamedia Oy.

Täältä pääset tutustumaan Koulupalvelun Youtube-kanavaan, jonne sisältöä luovat koulutyöntekijämme ja yhteistyöhenkilömme.

Pääsiäinen

Pääsiäisen aika on jälleen koittanut.
Tässä alakouluille sopivaa materiaalia opetukseen: hienosti toteutettu näytelmä ja aiheeseen sopiva visailutehtävä.

Toisessa linkissä tarinan muodossa toteutettu Pieni Pääsiäiskertomus.

Hyvällä laadulla toteutettu pääsiäisnäytelmä. Turun helluntaiseurakunta esitti näytelmää alakoululaisille vuonna 2015 ja nyt esityksestä tehty video on kaikkien koulujen käytettävissä.

Tästä katsomaan.

Käytettävissä on myös valmis kysymystehtävä videon pohjalta. Pääsiäiskysymyksiä

Päijät-Hämeen koulutyöntekijä Marjo Heglin toteuttama Pieni Pääsiäiskertomus katsottavissa alla olevaa kuvalinkkiä seuraamalla.

Tästä katsomaan.

Yhteistyö

Hyvä Sanoman alaisuudessa toimiva Koulupalvelu tekee yhteistyötä paikallisten seurakuntien lisäksi monien eri tahojen kanssa. Fida International ja Opetushallitus ovat pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita. Lisäksi Koulupalvelu järjestää erilaisia projekteja monien paikallisten yhteisöjen kanssa.

Tue koulutyötä

Helluntaiseurakuntien Koulupalvelu toimii Hyvä Sanoma ry:n alaisuudessa. Työ on mahdollista lahjoitusten avulla.
Voit tukea koulutyötä Hyvä Sanoma ry:n kautta.