Uutiset

Riksu Siltala Keski-Suomen toiseksi koulupastoriksi

Riikka Siltala, tuttavallisesti Riksu, aloitti tammikuussa 2020 Keski-Suomen toisena puoliaikaisena koulupastorina. Riikan toimialue käsittää noin 200 oppilaitosta eskareista lukioihin ja hän hoitaa aluetta yhdessä työparinsa Anniina Jakosen kanssa. Riikka siirtyi koulupastorin tehtäviin Jyväskylän Vapaaseurakunnasta, jossa hän toimi noin 9 vuotta palkattuna varhaisnuorisotyöntekijänä. Koulutukseltaan Riikka on tilasomistaja-visualisti sekä lastenohjaaja.

Ruokaturvapeli nyt tulostettavissa!

Fida tuottaa globaalikasvatusmateriaaleja koulujen ja seurakuntien käyttöön. Materiaalit on tuotettu Ulkoministeriön tuella. Globaalikasvatushanke on osa Fidan kehitysyhteistyöohjelmaa ja toteutetaan kouluissa yhdessä Koulupalvelun kanssa.

Fidan lautapelit ovat elämyksellinen tapa oppia globaalista ruuantuotannosta, ilmastonmuutoksesta ja yksilön vastuusta sekä koulutuksen merkityksestä.

Tulosta Ruokaturvapeli yläkoululaisille ja lukiolaisille tästä linkistä.

Epäreilupelin tilaukset sähköpostitse: globaalikasvatus@fida.fi

Base rukousvälkkä -projekti

Koulupalvelu on mukana syyskuussa 2019 käynnistettävässä Base rukousvälkkä -projektissa. Base rukousvälkkä tukee nuoria aloittamaan yhteiskristillisen rukousvälitunnin koulullaan. Tähän liittyy mediailme, julisteet, someryhmät ja Suomen kattava Base verkosto. Lisäksi Base tarjoaa mediapankin nuorten hyödynnettäväksi.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!

Merja Mäkinen Satakunnan koulupastoriksi

Merja Mäkinen aloitti Satakunnan koulupastorina 1.8.2019. Merjan työalue käsittää noin 80 ala- ja yläkoulua sekä lukiota Satakunnan alueella. Tehtävää hoiti aiemmin Kirsti Männistö.

Merja on ollut mukana Satakunnan seurakuntien koulutyössä vuodesta 2006 alkaen vapaaehtoisena. Koulutukseltaan Merja on lastenhoitaja, terveydenhoitaja ja teologian maisteri.

Kansainvälisyys -teemapäiväkiertue

Koulupalvelu ja Fida järjestivät viime syksynä toista kertaa lähes koko Suomen kattavan kiertueen. Kiertue tarjosi kouluille ainutlaatuisia toimintapäiviä kansainvälisyys-teemalla.

Kiertue starttaa taas syyskuussa, viikoilla 37 ja 38.

Alueelliset helluntaiseurakuntien koulutyöntekijät ja suuri vapaaehtoisten tiimi kiertävät kymmenkunta koulua kahden viikon aikana.

Toimintapäivä on rakennettu tukemaan koulujen opetussuunnitelmaa. Päivä sisältää joukkueviestejä ja haastekilpailuja, koululaisten muotinäytöksiä, musiikkiesityksiä, kyläpelin ja Epäreilun pelin pelaamista, arvokasvatusta ja paljon muuta.

Kuvia lukuvuoden varrelta

Näyttökuva 2019-8-28 kello 14.31.32

Tue koulutyötä

Helluntaiseurakuntien Koulupalvelu toimii Hyvä Sanoma ry:n alaisuudessa. Työ on mahdollista lahjoitusten avulla.
Voit tukea koulutyötä Hyvä Sanoma ry:n kautta.