Materiaalia
100% -lehti


100% on nuorille suunnattu lehti, jossa nuoret kertovat omia kokemuksiaan uskosta. Lehti on suunniteltu yhteiskristillisessä hengessä eri kirkkokuntien ja herätysliikkeiden käyttöön. Lehti sopii erinomaisesti jaettavaksi tai käytettäväksi oheismateriaalina niin kouluissa kuin leireilläkin.Fidan globaalikasvatus

 

Fidan globaalikasvatus varustaa vapaaehtoisia, opettajia ja seurakuntia aktiiviseen maailmankansalaisuuteen kasvattamisessa.

 

Fidan lautapelit käsittelevät ilmastonmuutosta sekä koulutuksen haasteita ja merkitystä osallistavin keinoin.

Koulutuksen tärkeydestä kertova Avun askeleet- mobiiliseikkailu on luokan yhteinen tutkimusmatka lapsen oikeuksien maailmaan.

Kouluvierailijat ovat koulutettuja ammattilaisia, jotka mielellään tulevat myös sinun koulullesi pitämään teemapäivän tai tunnin.

E-materiaalit sisältävät valmiita osallistavia harjoituksia sekä infopaketteja eri teemoista.


Materiaalit on tuotettu Ulkoministeriön tuella. Globaalikasvatushanke on osa Fidan kehitysyhteistyöohjelmaa.

 

Vuonna 2018 Fida ja Koulupalvelu pitivät globaaleja teemoja yllä 152 koulussa kymmenessä maakunnassa. Yleisarvosana opettajilta oli 3,7/4 ja oppilailta 3,4/4.

 

“Opin että maailmalla ei ole kaikki hyvin,

mutta siihen voi vaikuttaa. Lisäksi opin lasten

oikeuksista ja uuden kivan pelin.”

- Oppilaan palaute Pirkanmaalta

 

“Ajankohtainen aihe tasa-arvosta ja toisen

huomioon ottamisesta myös suomalaisessa

yhteiskunnassa.”

- Opettajan palaute Satakunnasta

 

E-materiaalit ja lisätietoa löytyy

 

Lisätietoja:

 

 

 

JEES-lehti


Jees on alakouluikäisten oma lehti. Lehti tarjoaa runsaasti toimintaa ja lasta kiinnostavaa asiaa esimerkiksi luonnosta, tieteestä ja harrastuksista.Lehden jakamisesta voi sopia joko alueellisen koulutyöntekijän tai paikallisen helluntaiseurakunnan kanssa.

Avaa esite klikkaamalla.Vuonna 1928 perustettu Jees-lehti on suunnattu alakouluikäisille lapsille. Lehti sitoutuu kristillisiin arvoihin ja tukee lapsen kasvua tuoden esille perusetiikkaa lapsen tasoisesti. Lehti opettaa myönteisiä ja rakentavia elämän perusasioita sekä ohjaa lasta oikeisiin valintoihin. Jees-lehti ilmestyy kymmenen kertaa vuodessa ja sen kustantaja on Aikamedia Oy.

 
Yhteistyö

 

Hyvä Sanoman alaisuudessa toimiva Koulupalvelu tekee yhteistyötä paikallisten seurakuntien lisäksi monien eri tahojen kanssa. Fida International ja Opetushallitus ovat pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita. Lisäksi Koulupalvelu järjestää erilaisia projekteja monien paikallisten yhteisöjen kanssa.

 YouTube